Getama

GETAMA – MØBLER FOR LIVET
Getama er indbegrebet af noget ægte dansk. Nok noget af det mest danske design, som overhovedet findes.

Getama tager sin begyndelse i 1899 i den nord-jyske by Gedsted, hvor en ung, innovativ og driftig snedker ved navn Carl Pedersen fik den lyse idé at bruge Limfjordens store mængder af tang til fremstilling af madrasser. Deraf navnet Gedsted Tang- og Madrasfabrik.

I en tid, hvor de fleste havde madrasser bestå-ende af halm eller lyng, skulle det vise sig, at behovet for mere komfortable og fjedrende madrasser var stort. Behovet var faktisk så stort, at Carl Pedersen allerede året derpå måtte bygge et nyt og større værksted.

Sortimentet af madrasser blev suppleret, og i 1910 lancerede Gedsted Tang- og Madrasfabrik sin første senge- og møbelkollektion.

Det noble håndværk, den fine kvalitet og den høje service havde gjort fabrikken til en velestimeret og landskendt virksomhed, men det var samarbejdet med møbelarkitekten Hans Wegner, der gav Gedsted Tang- og Madrasfabrik sit internationale gennembrud som møbelvirksom-hed. Et gennembrud, som også krævede et kortere og mere internationalt navn.

I 1953 blev Gedsted Tang- og Madrasfabrik derfor til Getama. Efter mere end 100 år er Getamas ambition om at skabe innovative og arkitekttegnede møbler til detail- og kontraktmarkedet stadig intakt. I vores nye showroom i det indre København viser vi et bredt udsnit af vores kollektioner i forskellige miljøer.

Cookie- og privatlivspolitik hos ULF BOLIGHUS A/S